11 Ekim 2010 Pazartesi

ikinci mesaj.. :)

aslında bu " Alın bakın cahil kalmayın " kavramı sadece 6-7 kişi arasında bilinen ve geçmişi belki 15 sene öncesine giden bir hikaye..

hikaye bize kalsın ;) amacını şöyle ifade edeyim..

bir muhabbet esnasında, kendi kendinize düşünürken, tvde bir şey izlerken, rakı masasında iddaya girerken ( genelde en çok bu :) ) v.s. kimselerin bilemeyeceği şeyler ortaya atılır ya ..veya abidik gubudik şeylerin merak edildiği tartışmalar..ya da o anda desteksiz olarak sallanan iddaalar..

genelde ne olur..? ya havada kalır ya da kim baskın çıkarsa onun dediği gibi kalır.. ki bu tehlikelidir.. nesilden nesile babadan oğula oğuldan toruna nasihat şeklinde ilerleyebilir...

e tabi biz de bu duruma duyarsız kalamazdık.. kalmadık..

Bizi yozlaştıracak, geleceğimizi yanlış yönlendirebilecek bu yanılsamadan kurtulmak ve ışığa ulaşmak için her böyle vaka-ı durum olduğunda, hemen ertesi gün google amcaya, ekşi abiye ve wikipedia teyzeye (iğrenç espiriler için ayrıca blog açacağım ) v.s. soraraktan elde edilen bilgilerden derleme bir bildiri hazırlamakta ve olay anında olay mahalinde bulunan ve eşgali belirlenen tüm cehalet kurbanı kişilere bu bildiriyi mail yolu ile göndererek insanlık için bize düşen görevimizi yerine getirmekteyiz..

tabi ki mail yolu ile bu misyonu sürdürmemiz malesef kısa ömürlü olduğundan eldeki tüm verileri de kaybetmiş bulunmaktayız.. :)

O zaman bunları blog yöntemi ile hayatta tutalım, zaman geçtikçe dönüp dönüp okuyalım.. kimi zaman bilgileri tazeleyelim, kimi zaman da bu bilgilere ulaşmamıza tetikleyen anılarımızı tazeleyelim diye düşündük..

he öyle çok aman aman nitelikli şeyler değil..sadece bizim merak etiiklerimiz.. ;)

örneğin;  bir keresinde alkollü iken takıldığımız "Akmerkezin aydınlatmasında kaç tane lamba kullanılmıştır?" gibisinden çok engin bir bilgiye ertesi gün yapılan araştırmalar sonucunda güç bela ulaşılmış ve bu konuda tüm herkes aydınlatılmıştır..(bak bu son kelime örneğe de uygun oldu ;)

masa büyüklüğündeki sazan balıklarından, boğazdaki akıntının yönünden, Map adlı hayali silah markasının varolup olmamasından, cruzier gemilerin abd den avrupaya kaç günde gelişinden tutun aklınıza gelebilecek her çeşit ilginç, gerekli gereksiz, yerli yersiz, ünlü ünsüz envai sorular ve gün yüzüne çıkartılmayı bekleyen cevapları ile burada olacağız..

Ve tabi ki hepsinde tek sloganımız.

"ALIN BAKIN CAHİL KALMAYIN.."

* Paylaşımlarda her zaman kaynak belirtilecektir ve hiç bir sorumluluk kabul edilmeyecektir .. ;)

2 yorum:

  1. sorum var sorum var köpek balıkları süzgeçlerinden mi çıkartıyor..yavrularını :)

    YanıtlaSil
  2. yüzgeç olmasın o .. ? :)

    yok öyle bir şey ..

    YanıtlaSil